петък, 29 март 2013 г.

Отворено писмо От гражданин за „Спасение на Сливен”

              До Министъра на МРРБ на РБ        
          До Главния Прокурор на РБ          

         До  Средствата за масова информация
                          в Република България


             Отворено писмо
Относно:Интегриран проект за благоустрояване на парк „Юнак” гр. Сливен


Уважаеми Дами и Господа,       

Гражданин на град Сливен Ви Сигнализира за извършени законови нарушения на Кмета на Община Сливен, касаещи сключване  договор на завишени цени на строително монтажни работи и на материалите на гореспоменатия обект и факти, че фирмата 

„ВОДСТРОЙ-98” АД спечели търг с цена по-висока с 800000 лева  от минимално посочената на  първия в класирането при избор на изпълнител по обществена поръчка, като Водстрой-98 АД беше класирана на четвърто място от Комисията по избор  въпреки завишените цени,  Кмета класира на Първо място и сключи договор имено с нея.

        В същото време беше входирана жалба в КЗК за оспорване на това решение на Кмета от Биндер АД  /”Батко и Братко”/   но в последствие си оттеглиха  жалбата, и в момента работят  на Обекта, без да имат това право. Тук нарушават ЗАКОНА и „Вадстрой-98” АД – като наемат подизпълнител да извършва дейности по Обекта, въпреки че не са декларирали подизпълнител в тръжните си документи. Нарушават закона и Общината знаейки ги оставя да правят това нарушение.Това буди съмнение, че Кмета е основен организатор на тази схема, която цели облагодетелстване и източване на огромни Европейски средства.

Уважаеми Господа Министри, Прокурори и журналисти, елате и сами се уверете в града на войводите/хайдутите/!!!

Сливен има възможността да бъде лишен от Европа, за тези сделки, не искаме да се повторят и градът от стоте войводи да се превърне в град на стоте хайдути. Затова трябва спешна проверка на процедурата по избор на изпълнител и на договора като се предотврати започнатата корупционна схема.

Сливен ще се  прости с десетките милиони левове за ремонта, а случаят ще  обрасне в съдебни дела. Изгубените европейски средства по най-големия и най-важния проект за града бяха, печелещия ход за Генерала, но пълна загуба за Сливен, и това ще е една от причините Генерала да му се покаже подписка за ограбването и да се изправи със своите фирми от който е заобиколен  пътят към затвора!!! Новият проект бе възобновен от екипа на сегашния кмет Кольо Милев (БСП). След като фирмата изпълнител беше нагласена. Процедурата е нагласена и я спечели Консорциума П.Г.Хидропартньори" ДЗЗД, в който влизат „Водстрой 98"АД /София/, „Балканстрой - София" АД и „Балканстрой" АД /София. В документацията е посочено, че евентуални подизпълнители ще бъдат „Стройконсулт" ЕООД - Сливен и „Гради" ЕООД – Сливен! Реално това са хора на кмета  Милев-БСП, Лечков-Герб, Петко Геров-БСП, Дилян Пеевски-ДПС, Цветан Василев-Герб ! Честито на сливналии !

        От гражданин за Спасение на Сливен

Новината би била добра, ако фирмата небе класирана четвърта след отваряне на офертите, а изпълнението - с близо 600000 хиляди по скъпо от предложението  на една от другите фирми. На какъв принцип е избрана "Водстрой"98 , не БЕШЕ ясно.  Явно не е по най - изгодна оферта, не и по опит на изпълнение на подобни проекти. Може би решаващият критерий е близостта с кмета Кольо Милев. И близостта на Милев с Корпоративна банка, която пък е собственик на "Водстрой"98 АД, както твърдят фактите. Парите на Общината са в Корпоративна банка, преместени там от Милев /на което, държим да подчертаем, той има право да краде/. Сега тази фирма, която същата банка притежава, ще изпълнява общински проект. Какво става? И пак няма лошо, но ако процедурата бе ясна и проведена с така обичаната от сегашната управа дума "прозрачност". Но не е, както и не е ясно, какви бяха облагите за Общината при избор на Корпоративна банка за обслужване на сметките на Общината. Явно пак ще се позоват на банковата и търговска тайна. Общината обаче е публична институция и финансите с който оперира, тоест харчи, също са публични. По простата причина, че идват от нашите данъци. Другото е оправдания, явни лъжи и опит за хвърляне на прах в очите и замитане на следи.


Сливналии имат право да знаят кой и как се разпорежда с тяхните пари.

Новината би била добра, ако фирмата не бе класирана четвърта след отваряне на офертите, а изпълнението - с близо 600 000 хиляди по - скъпо от предложението на една от другите фирми. Тук има конфликт на интереси, зад който кмета Милев стой. На какъв принцип е избрана "Водстрой"98, не е ясно. Явно не по най - изгодна оферта, не и по опит на изпълнение на подобни проекти. Може би решаващият критерий е близостта с кмета Кольо Милев. И близостта на Милев с Корпоративна банка, която пък е собственик на "Водстрой"98. Банката в която община Сливен  си държи парите, и беше спонсор на кмета при изборът 2011г. Парите на Общината са в Корпоративна банка, преместени там от Милев /на което, държим да подчертаем, той има право/. Сега фирма, която същата банка притежава, ще изпълнява общински проект. "Водстрой"98 става изпълнител на проекта за благоустройството на парк "Юнак". И пак няма лошо, но ако процедурата бе ясна и проведена с така обичаната от сегашната управа дума "прозрачност". Но не е, както и не е ясно, какви бяха облагите за Общината при избор на Корпоративна банка за обслужване на сметките на Общината. Явно пак ще се позоват на банковата и търговска тайна. Общината обаче е публична институция и финансите с който оперира, тоест харчи, също са публични. По простата причина, че идват от нашите данъци. Другото е оправдания, явни лъжи и опит за хвърляне на прах в очите и замитане на следи.

Фирма, свързана с Цветан Василев, ще строи парк Юнак! Връзката с Цветан Василев и кмета Милев, от къде започва?


Като гледам тук кмета Милев се изкарва  защитник на тезата, че конкурс се лесно не се печели а се дава на участник, конкурсът си е конкурс? Абе, вие добре ли сте? Нали всички знаем как всеки конкурс може да се сведе до един участник?! А да питам аз, КОГА ФИНАНСОВИЯТ МИНИСТЪР ШЕ ОТГОВОРИ - КОЛКО ОТ СРЕДСТВАТА НА НАЙ-ПЕЧЕЛИВШИТЕ ДЪРЖАВНИ ДРУЖЕСТВА СИ СЪХРАНЯВАТ СРЕДСТВАТА В БАНКАТА НА ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ И каква част от тия средства се съхраняват на безсрочен влог - сиреч, с 1 % лихва? Е, тогава ще ни стане ясно, дали не се вземат на...  концесия държавни активи от частни лица, с общи държавни пари! До тогава - не се приема завземането на най-печелившите отрасли в нашата икономика, само или предимно, от банката в която държавните пари стоят срещу неизвестна лихва?!


Имат право и на отговори, а не на неоправдани позовавания на търговска тайна и декларации, че в Общината щели даподписват декларации законфеденциалност, както се заканил Милев. Т.е. официално се запушват усти, за да не знае никой какви се вършат в Сградата под часовника.

Лошото е, че заради обжалване на обществената поръчка за парк "Юнак" от страна на недоволни участници в процедурата, ще се забави изпълнението на проекта, но винавен е кмета който сам се разпорежда. Което не е добре за всички нас, които живеем в Сливен и искаме нещата да се случват не под масата! 
Само да припомним, че проектът за благоустрояването на парк „Юнак” се финансира по ОП „Регионално развитие”. Проектът е на обща стойност 4 милиона и 865 лева. Около четири милиона и половина лева ще бъдат предназначени за инфраструктурни дейности в парка, който е на площ около 100 декара.
Общински пари също заминават към един от съдружниците в концесионния договор – облагодетелства Лечков чрез хотела Спорт палас,   по-точно към хотелът на жена му.
По същия начин или с други думи казано напълно законно  и изрядно към парк „Юнак” сега ще бъдат насочени пари на сливенските данъкоплатци. Това, което навява съмнения и дразни сливенските граждани е, че тези пари ще бъдат наляти отново към  фирма, която е с пряка зависимост с кмета Милев видимо за  себе си!. А през това време същите тези граждани си трошат главите и колите в разкопани улици, возят се в безумно лош градски транспорт и псуват кмета заради изсечените дървета. И се питат само в парк "Юнак" ли има нужда от осветление, залесяване или детски площадки? 
А къде остана квартал Речица, който отвори вратите за Водният цикъл в града през зимата на 2007 г., като застана на пътя!!!
Съдружници в него са "Водстрой 98" и "Марков и син". Първата компания се контролира от Иван Мирински, който чрез своята "ПМ Контрол" през 2008 г. придобива 96% дял за 2 млн. лв. Сделката е финансирана с банков заем от КТБ. Според отчета на "Водстрой" за 2011 г. то има заеми за общо 20.8 млн. лв. от КТБ, а справка в Имотния регистър показва, че централата му е на софийската ул. "Шандор Петьофи" 13-15 е ипотекирана в банката. През 2011 г. "Водстрой 98" приватизира "Промишлено строителство холдинг" за 12 млн. лв. и заедно с него е активен участник във всевъзможни инфраструктурни обществени поръчки, често в консорциуми и с други играчи. Другият съдружник, "Марков и син", е малка бургаска компания за морско агентиране, собственост на "МВМ консултинг", което е еднолично дружество на Магдалена Трайкова. Това обаче е отскоро, тъй като тя придобива компанията на 17 октомври (седмица преди създаване на консорциума) за 50 хил. лв. Магдалена Трайкова е управител на "Бояна пропърти мениджмънт", изцяло дъщерно дружество на "Инвест мениджмънт", което е компания на фамилния "Тръст Василеви" - собственост на Цветан Василев, съпругата му Антоанета и дъщеря им Радосвета. На 23 октомври "МВМ консултинг" е придобила и самото "Бояна пропърти мениджмънт" за неизвестна сума.Конкурсът за ремонта на Централна жп гара в София започна миналата есен при небивал интерес с 50 купени документации, продължи с шест оферти, от които Национална компания "Железопътна инфраструктура" (НКЖИ) отвори (без покана към медиите) само две ценови предложения. От по-късно дадената информация за съдържанието им се вижда, че печели обединение между "Главболгарстрой", "Водстрой 98" и "Промишлено строителство холдинг" (последните две фирми са свързани с банкера Цветан Василев). Консорциумът, в който ГБС държи 50%, предлага цена от близо 56 млн. лв. без ДДС при прогнозна стойност на проекта от 52 млн. лв. Проектът се финансира от оперативна програма "Транспорт" с 20 млн. евро.

“Водстрой 98” се представлява от Иван Мирински, който чрез "ПМ Контрол" през 2008 г. придобива 96% дял за 2 млн. лв. Сделката е финансирана с банков заем от КТБ. Дружеството има заеми за над 20 млн. лв. от КТБ, показва финансовия му отчет за 2011 г. През миналата година "Водстрой 98", чрез заем от КТБ, купи от държавата "Промишлено строителство холдинг" за 12 млн. лв. Двете строителни дружества доста често печелят инфраструктурни поръчки, финансирани по европейските програми, в съдружие с други фирми.
"Марков и син", е малка бургаска компания за морско агентиране. Седмица преди да бъде създадено сдружението за участие в концесията на 17 октомври 2012 г. фирмата сменя собственика си и вече е на "МВМ консултинг", зад което стои Магдалена Трайкова, показва справка в Търговския регистър.

Магдалена Трайкова е управител и на "Бояна пропъри мениджмънт", което до скоро беше дъщерно дружество на "Инвест мениджмънт", а то от своя страна на "Тръст Василеви" - собственост на Цветан Василев, съпругата му Антоанета и дъщеря им Радосвета.Като гледам тук - 80% от изказалите се са защитници на тезата, че и с един участник, конкурсът си е конкурс? Абе, вие добре ли сте? Нали всички знаем как всеки конкурс може да се сведе до един участник?! А да питам аз, КОГА ФИНАНСОВИЯТ МИНИСТЪР ЩЕ ОТГОВОРИ - КОЛКО ОТ СРЕДСТВАТА НА НАЙ-ПЕЧЕЛИВШИТЕ ДЪРЖАВНИ ДРУЖЕСТВА СИ СЪХРАНЯВАТ СРЕДСТВАТА В БАНКАТА НА ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ И каква част от тия средства се съхраняват на безсрочен влог - сиреч, с 1 % лихва? Е, тогава ще ни стане ясно, дали не се вземат на...  концесия държавни активи от частни лица, с общи държавни пари! До тогава - не се приема завземането на най-печелившите отрасли в нашата икономика, само или предимно, от банката в която държавните пари стоят срещу неизвестна лихва?!  

Съдружници в концесионера "Видмар" ДЗЗД са фирмите "Водстрой 98" и "Марков и син", уточниха от Министерството на транспорта.




Отказ за стопиране на ЮНАКА от Прокуратурата, по-нареждане на ВОЙВОДАТА /Генерала/


Къде се Търси отговорността за Спирането от Генерала!!! Сливенката прокуратура трябва да се самосезира!!!


Сливналии имат право да знаят кой и как се разпорежда с техните пари. Имат право и на отговори, а не на неоправдани позовавания на търговска тайна и декларации, че в Общината щели да подписват декларации за конфеденциалност, както се заканил Милев. Т.е. официално се запушват усти, за да не знае никой какви се вършат в Сградата под часовника.


Генералната промяна  започна пред 2010 г. от Лечков!!!




А славата за кражба се преписва през 2013 г. на кмета Милев!!! 


Проектът предоставен през 2010г. от кмета Лечков!!!

Кметът на Сливен представи пред журналисти седем проекта, по които администрацията ще работи


Проектът предоставен през 2013г. от кмета Милев!!! но е проектиран през 2010 г.
           Откиите разликите, от 2010 г. и 2013 г. кой заби колчето на Юнак и кой направи банкета с шампанскто!!!

Архивите са живи.

Две кръгови кръстовища ще бъдат изградени в Сливен. Кметът Йордан Лечков обяви, че вече има работени проекти за целта. Кръгови кръстовища ще има на „Розова градина” и до бившия магазин „Тернопол”. Пред журналисти градоначалникът представи седем проекта, по които администрацията ще работи. Предвидено е разширяване и облагородяване на централния булевард „Хаджи Димитър”, пробив на улица „Г. Раковски”, обновяване на площада пред сградата на Община Сливен, както и изграждането на водопреносна и канализационна мрежа в квартал „Ново село” 2А. Общинските проекти ще бъдат показани в готов вариант на електронни билбордове. Лечков посочи, че необходимите средства ще бъдат осигурени с банков заем в размер на 10-12 милиона лева. Решението за заем предстои да бъде гласувано на заседание на Общинския съвет. Общинска администрация има ясна визия и за парк „Юнак”. Има одобрен проект „Градска среда”. Той предвижда облагородяването на целия парк. Кметът подчерта, че са изплатени обезщетенията на собствениците на имоти, през които ще бъде направен т.нар. пробив на улица „Раковски”. Изплатени са около милион и половина лева. Всички собственици са финансово обезпечени, тъй като са отказали да им бъдат предоставени други жилища.


Няма коментари:

Публикуване на коментар