понеделник, 2 октомври 2017 г.

ОТГОВОРИ ЗА ПОСКЪПВАНЕ НА ВОДАТА В СЛИВЕН



ДО Всички граждани на СЛИВЕН и квартал РЕЧИЦА да  се ЗАПОЗНАЯТ, че e Време за истинска промяна, Господа политици, общински съветници, кметове, прокурори и полицай!!!

Главният прокурор трябва да предприеме действие и да се разбере защо Сливенската прокуратура не прави нищо,  за да защити обществения интерес.  
По закон контрола на  качеството на питейната водата се контролира от:
(1) „Асоциация по ВиК на обособената територия, обслужванa от „Водоснабдяване и канализация - Сливен“ ООД, гр. Сливен, ЕИК:176649476, представлявана от Чавдар Борисов Божурски, ЕГН 570921ХХХХ, наричана по-долу „Асоциация по водоснабдяване и канализация” или „АВиК”;
(2) „Водоснабдяване и канализация - Сливен“ ООД, гр. Сливен - ЕИК: 829053806, представлявано от инж. Севдалин Рашев Рашев, наричано по-долу „Оператор” или „ВиКО”


 1) Първото на което трябва по закон да отговорят е да  докажат каква вода пием в града?

(2)   С какво разрешително ползват вада от язовира?–  в какви количества от помпите и язовира, трябва да се смесва и в какво отношение?


(3)   Зониран ли е гр.Сливен, ако е зониран  на колко зони,  колко зони се захранва  града от  язовира?


(4)  Ако се ползват помпите,  да докажи колко ток е платил за помпажната вода видно от електромерите, ако работят помпите!


(5)  Ако излезе, че водата е по гравитачен защо я води смесена, когато не е.

(6)  Водата като е по гравитачен  трябва да е 70 стотинки на кубик, а защо се слага помпажен и то дали е в съотношението от разрешителното с което е дадено да се ползва от язовира. 




Обвързаността на качеството и цената на услугата  от „ВиК“  е завишена!

Уважаеми Дами и Господа, сливенски граждани,
 „Водоснабдяване и канализация” скри от гражданите и не даде никаква информация тогава.. за качеството на водата. Принуден съм да Ви запозная каква вода пиете и колко пари давате за нея! Качеството не отговаря на цената- пием най-мръсната и отровна вода с най- висока цена, и с най- скъпата кола В нашия град няма пречиствателна станция- т.е. предлаганата вода няма показатели на питейна вода. Обеззаразяването на природната вода, за да стане годна за пиене, се извършва с хлор-газ. Това е последната технологична операция през 21 век при обработката на природната вода. Когато количеството хлор във водата е голямо и когато не е било достатъчно време в контакт с водата, тогава се получава солна киселина ( от химична реакция) и води до сериозни последствия за човека. Солната киселина се свързва с редица органични вещества (хлор-органични съединения) опасни за човешкото здраве. Добитата вода само след една-единствена операция- хлориране, се вкарва директно (без пречиствателна станция) във водопроводната система. От друга страна тя е изградена от етернитови и стоманени тръби, които са доказано вредни за човешкото здраве. С непрекъснатите пробиви, вътрешните страни на тръбите са изградени от железни и манганови хидроокиси, които обвиват тръбата с дебела лигава ципа и се размножават бактерии, изцяло замърсяващи тъй наречената „питейна” вода.
Канализационната система в кв. Речица изобщо не съществува, затова хората са принудени през 21 век да ползват септични ями. Етернитовите тръбопроводи в кв. Речица са напукани и са допълнителен фактор за възможността от директно замърсяване на питейната вода с просмукване на фекални води. В Речица налягането е ниско и на горните етажи в блока на слепите няма вода, те са лишени от  нея. Обеззаразяването на водата в селата се извършва чрез директно хвърляне на хлор или белина във водата. Поради своят монополен характер услугата „водоснабдяване с питейно-битова вода” изисква постановяване на строги регулаторни правила и методики, една от най-важните от които е методиката за формиране на цената. Затова и корупционните практики са основно съсредоточени в ценообразуването на услугата.


Като гражданин имам право на Граждански контрол:
ВЪРХИ ДЕНОСТТА НА ОРГАНИВЕИ ИНСТИТУЦИИТЕ НА ВЛАСТ И УПРАВЛЕНИЕ, ПОСОЧЕНИ В КОНСТИТУЦИЯТА НА Р.БЪЛГАРИЯ!


Цената на водата се качи, но къде е представителя на общината, къде е бил кмета, защо не е минало в общински съвет? за да знаят хората, че цената се качва? Сега е момента всички да искаме ОСТАВКА на управителя на ВиК Рашев, защото не може един неопитен, несправящ се управител да бърка в джоба на хората. ВСИЧКИ МОЖЕ ДА ДОКАЖЕМ, И ДА ЗАТВОРИМ МАГИСТРАЛАТА, ДО КОГАТО НЕ СИ ПОДАДЕ ОСТАВКАТА!
Призовавам всички да поискаме оставката на несправящия управител Рашев.

НЕ ВЯРВАЙТЕ НА ЛЪЖЛИВИТЕ НА РАШЕВ МЕДИЙНИ ЛЪЖЛИВИ НОВИНИ, ИСТИНАТА Е В КАСОВИЯ БОН!
 За това ще се заемем с детайлно разглеждане на финансовите и счетоводни отчети на ВиК Сливен през последните години и обстоен анализ на мотивите за предлаганото увеличение, тъй като не сме убедени, че предприятието прави всичко възможно да събира приходите и редуцира разумно разходите си.
Апелираме към бивши и настоящи експерти по счетоводство и ВиК да се включат в нашите проверки, за които ще използваме и механизмите на Закона за достъп до обществена информация.

Телефон за връзка: 0887027608.

Няма коментари:

Публикуване на коментар