събота, 25 януари 2014 г.

Подадения Сигнал на 25.02.2013 г. за закононарушения, които са извършени от кмета!

От гражданина Живко Желев по отношение на интегриран проект за благоустрояване на парк „Юнак”- Сливен

Елетронен билборд в центъра да показва как гласуват съветниците по време на сесии, това искам за да виждате кой общински съветници храните с пари???

 Относно подадения Сигнал на 25.02.2013 г. свързан с извършени закононарушения, които са извършени от кмета. Кметът публично отрича, че няма нарушения като излезе пред Канал 6, Агенция Сливен, Пресцентъра, БТА и др. медии, като разпространи името ми, за да може да се защити и обвини мен в лъжа.


Прокуратурата: Няма нарушения по проекта за парк "Юнак"-ЛЪЖА, ЛЪЖА на Генерала!

Като гражданин на град Сливен искам да знаят гражданите на градът,  и да бъдат запознати със заключенията по Сигнала, както е подплатено с отговорите от АДФИ, МРРБ и КЗК за извършени на законови нарушения на Кмета на Община Сливен, касаещи сключване договор на завишени цени на строително монтажни работи и на материалите на гореспоменатия обект и факти. При проверката на АДФИ е установено нарушение на чл.62, ал.1, т.1 от Закона за обществените поръчки. Съставени са три акта за административни нарушения. С наказателните постановления от 02.10.2013 г. са наложени глоби и образувано съдебно производство за нарушенията.
Кмета е време  да дадете отчет за усвоените европейски средства, по проектите , по които работи Община Сливен. всички големи проекти на Община Сливен започнаха да се изпълняват от фирма "Водстрой” 98. Как никой не посмя да потърси сметка за безумните хонорари от няколко милиона, плащани по загубени от Общината дела.
Както никой не попита, защо изведнъж всички големи проекти на Община Сливен започнаха да се изпълняват от фирмата "Водстрой” 98", зад която по слухове стои Делян Пеевски. Къде са обещанията на Милев за насърчаване на сливенския бизнес, къде са обещанията пред строителната камара. Сливен се превърна в дойна крава за фирми и фирмички от цяла България, но в мащеха за сливенския бизнес. Защо никой не потърси сметка за това. Никой не пита, колко са преведените аванси на фирмите, колко от тях са усвоени, кога ще са следващите траншове. Защо мълчат народните избраници в местния парламент, защо не търсят сметка за безобразията и финансовите манипулации. Защо Сливен при гласувани средства и осигурени от местни данъци не се разплаща за сметосъбирание и осветление. Защо се позволява общината да задлъжнява все повече и повече, трупайки вече над 3 млн. лева към фирмите, които чистят, осветят, грижат се за сметището?
Защото явно на никого не му пука. Само че на скъпите наши съграждани, трябва да започне да им пука на нас. Защото дълговете на общината означават само едно, за да се разплащаме с тях, ще се наложи да се бръкне в нашия джоб. А това означава повече данъци. Повече такси. Кой ще носи отговорност за сегашната пълна безотговорност и тотално безхаберие? Това обаче не отменя задължението на кмета Кольо Милев да отговори на въпросите, които  аз му поставям, как и колко са усвоените европейски пари, как върви работата по проектите, и защо не се плаща на фирмите, при положение ,че парите са осигурени от данъци.


Според информацията, до която успя да достигне Агенция Сливен, зад така наречената неправителствена организация "Граждани за спасение на Сливен" стои "будния гражданин" Живко Желев от кв. "Речица".

Няма коментари:

Публикуване на коментар