вторник, 5 януари 2016 г.

Как се става Директор на ансамбъл за народни песни и танци в СЛИВЕН

Никой от Сливен не се е интересувал, къде потъват парите  от общината. Това само по себе си е признак на заспали граждани на Сливен. Разходите са много от различни крадци на общината, затова ще започна една от най важните при всеки кмет, а това не значи, че сегашния не се възползва от всичките кражби от общината. Започвам, но това важи и за сегашния кмет, който няма как да го хванете в крачка до когато не Ви открия схемата, която се играе в общината!!!
Започвам от една, в която кмета Радев иска да Ви заплете, за да не се съмнявате в неговите способности, как ще започне да краде с общинските съветници!!!

Как се става Директор на ансамбъл  за народни песни и танци в СЛИВЕН
Директор на ансамбъла Магдалена Луканова


Първо-Как се става без  конкурс по документи,  ценз, Класификация  на висше образование и професионално направление и без професионален опит - 3 /три/ години по специалността, ХОРИОГРАФ. В протокол от 17.04.2014 год., който Ви предоставям Е видно начина за избора.
Второ- О Б Я В Л Е Н И Е  за ОБЯВЯВА КОНКУРС  на основание чл. 90, ал. 1 и ал. 2 и чл. 91 от Кодекса на труда, във връзка с чл. 8 ал. 5 от Закона за закрила и развитие на културата и Заповед № РД – 15-426 / 05.03.2014 г. на Кмета на Община Сливен
Трето- КРАТКО ОПИСАНИЕ, кое е беше поставеното лице /Магдалена Луканова/ за хореограф, след това назначено за директор, кой е съпругът и,  кой е в играта и защо!? / съпругът и Атанас Трайков Луканов–  бивш директор на ТД ”Национална сигурност”- Сливен /

Пето- Колко са танцьорите, какви пари им се плаща от общината, колко часа присъстват  на ден, и какви са доходите който са донесли на общината!
На това ще се постарая да Ви отговоря, не забравяйте, че ансамбъла навремето се издържаше от общината, но приходите които носят двукратно надвишават тези за издръжката им.
Идеята ми е в конкретния случай да се даде публичност и обяснение защо е така? И да се вземат мерки за поправянето им.
Като Граждани на Сливен имате пълното право да знаете къде Ви отиват парите, за което този кмет увеличи данъците!!!
Как е назначен Хореографа на Ансамбъла , след като е пенсионер и работи и на друго място. Поради причината, че в останалото време си изпълнява задълженията по първия трудов договор. Заемайки щат на Хореограф а идва два- три дни в седмицата, а от там може да се запознаете, колко и каква работа тръшка ансамбъла, които смучат пари от общината като пиявици
 Луканова е назначена от Милев за директор, а Братоева от Благоевград за Хореограф от Луканова ( без обявен конкурс) Защото двете са състудентки от Магистратурата им, която завършиха през 2013г.


3 коментара:

  1. Нищо ново под слънцето.Имаш вуйчо владика ставаш поп.

    ОтговорИзтриване
  2. Всякакви такива далавери биха могли да се поправят по законовия ред,но това не означава ,че трябва да се унищожи една институция ,за да се задоволят реваншистките мераци на някого.Освен това Ансамбъл "Сливен" е вече утвърдена в годините културна институция доказал ,че е хранилище на българщината и работилница за реализация нови идеи. Няма нищо непоправимо в този живот ,освен онова ,което е унищожено или умряло.Тежко му горко на народ без култура,респективно без "люлките",в които тя се създава.
    П.П.За сведение на този/тази,който е писал статията "разходките" до други държави се казват турнета и те са необходими за всеки артист,за да популяризира културата на своя народ,а не просто "екскурзии".
    Долу ръцете бездарници от колегите!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Хора , граждани на тази страна, запомнете, че аз не искам да се унищожават традициите и културата на страната, а плевелите в тях , които вредят за правилното развитие на ансамбъла в Сливен, като им плащаме за тази вреда . Затова да Ви информирам за нашия ансамбъл защото много добре съм запознат с хореографите в него, още от 1974г. Първо да Ви кажа, че съм расъл с тях години, под мен живееше Тодор Кръстев, а срещу мен Ирина и Тодор Гочеви. Бащата на Тодор Гочев е хореограф на ансамбъла от много години, баща му Кръстьо. Друго не мога да Ви кажа, а къде живеех с тях ще Ви кажа, Дами Груев блок 11 вход Г, така че може да проверите дали е така.

      Изтриване