четвъртък, 12 януари 2017 г.

Тъмните следи на управителят на ВиК - Сливен - Севдалин Рашев

МОЖЕ БИ Е ВРЕМЕ ДА СПРЕМ ДА МЪЛЧИМ?


Може би е време да излезе истината, когато  превишават правата си  управителят на ВиК Рашев, а съдът и прокуратурата ги прикрива. Принуден съм да Ви запозная как премина заведеното Административно дело №314/2016 г. с управителят на ВиК  г-н Рашев за исканията ми зададени  Заявление за достъп до обществена информация, на които мълчат когато крадат и ми беше отправен мълчалив отказ. Длъжен съм по съдебен път да изисквам да ми дадат отговор на Заявлението,  каква вода пиете и колко пари давате за нея! А те СА:



  Преди няколко месеца входирах в администрацията на ВиК-Сливен Заявление за достъп до информация. В законовия четиринадесет дневен срок не получих отговор. Обжалвах този мълчалив отказ в Административен съд. Днес беше заседанието. На него нямаше представител на ВиК-Сливен. Управителят бил в командировка. И делото беше отложено /забележете/ чак за 08.03.2017г. Това са фактите. Възниква логичния въпрос: Кой има интерес да се бави даването на информация от едно публично дружество, чиято дейност трябва да бъде прозрачна. Защо управителят на ВиК- Рашев, се страхува да даде информация. Може би крие нещо? Оставям Ви да размишлявате...                                

 Главният прокурор трябва да предприеме действие и да разбере защо Сливенската прокуратура не прави нищо,  за да защити обществения интерес.                                         Предлагам за да се спрат кражбите от потребители и фирми, всички водомери да станат собственост  на дружеството В и К. Всички водомери да се поставят на видно място пред входовете на домовете и входа на фирмите, да се монтират водомери с дистанционно отчитане.

На 13. 01.2017г. лично ходих във ВиК  и Рашев беше на работа.
Апелираме към бивши и настоящи експерти по счетоводство и ВиК да се включат в тези проверки, за които използвам механизма на Закона за достъп до обществена информация.


Телефон за връзка с мен: 0887027608

Няма коментари:

Публикуване на коментар