сряда, 3 октомври 2012 г.

Да припомним за дупките в Сливен


Да припомним  за дупките от миналото в Сливен на курбанджията, защото през това  време, той от другаде крадеше и курбана си ядеше. Генералната промяна  Кольо ще е завърти, че чак Сливен ще довърши!
Всички дупки оставени след прекратяването на фирмата изпълнител, в снимков материал от което може да разберете от кога е спряно изпълнението на Водния проект, и откога  са тези запушвания сега!?!
19 февруари 2010 г. Наркомана спира изпълнението на проекта. „Със заповед на кмета на Сливен на фирмите се нарежда да изтеглят техниката и съоръженията от зенитния полк, началото е положено за спирането!
Действащи лица, изпълнители за спирането!

Първи стъпки за дупките в Сливен, и какво остана!


Протест на 31.12.2010 г.



 Дупки като катери!
Протест на 20.04.2011 г.

На въпросите на  кмета отговори, защото Сливен няма да ти прости ако същото се повтори, както направи кмета с голото теме! Същата съдба и тебе те зове!

1/ Защо към строителя до спиране на строителството не е отправяна нито една забележка за некачествена работа. Съгласно Споразумение по Договорни условия за Строителство на  „ФИДИК”, когато трябва да е в писмена форма, и да се даде срок за отстраняването и!- а това го няма?
 2/ Защо  след  неправомерно спиране на строителството с акт 10, и след като Строителя напуска строителната площадка, задълженията на възложителя са: Длъжен е да я консервира ,асфалтира и да извърши всички мероприятия за запазване на изграденото.- а това не е направено?
 3/ Защо цели две години шахтите бяха открити, и умишлено се пълниха с пръст, е дадено  на фирмата която е от обкръжението на Лечков, и защо  като дъждо приемните шахти са открити и са без капаци и решетки и до сега? Нормално е при обилен дъжд да влизат в канализацията пръст и камъни листа и др.-те умишлено се пълниха с пръст от фирмата, имам снимков материал!
4/ Защо шахтите пред универмага и тази до новия МОЛ не са изграждани от Възложителя и дълго време бяха оградени, а се довършиха от фирми без да имат разрешително, от предоставените  материали е видно, че хората от там си беряха домати, парчето  бетон което са изкъртили е имено при тази шахта, която довърши фирмата,  Възложителя тогава е правил  пред универмага довършителни  работи.
5/ Защо върху вече изградената канализация неправомерно в разрез с договора и ЗУТ и преди да се произнесе съда бяха допуснати да работят  приближените фирми на Лечков, за което много преди съм ги описвал, като Биндер,Гради, Ружа,Промишлено газоснабдяване, ВИК,Билдинг ,Пътно Поддържане и др. За тези неправомерни и вреди за обектите и  действия многократно са  подавани сигнали до ДНСКА ,МВР и до прокуратурата.
6 / Защо след спиране на  договора от  Възложителя се търси от Изпълнителя  вина, когато  след спирането на работата, експлоатирането на  изграденото строителство  се счита за прието от Възложителя.
7 / Как може да отговаря строителя две год. по-късно, и това след като без да е било асфалтирано  и върху канализацията са работили  много фирми.
8/ Защо когато на фирмата Изпълнител до сега не е платено, а единствения който е получил много пари по този обект е именно инж.Трайчо Николов, който е проектант ,авторски надзор и основния играч в корупционните схеми, и от  тия които получиха тайно  за техническа помощ.
8/ Кой е Инж.Трайчо Николов, и не е ли новия стар проектант по част от стартиралия проект, който иска пак да получи средства и техническа помощ за авторски надзор. Прокуратурата трябва да започне пълна проверка, която е в конфликт на интереси!
9 /  Защо Трайчо Николов никога не отправял забележка до сега, въпреки че е участвал във  всички задължителни месечни срещи и във всички три месечни на които присъстват МОСВ, Община, Надзор, Проектант и Строител . Тези срещите се стенографират и се записват и на ел. носител и може да бъдат  предоставени от Изпълнителя.
10/ Защо Кмета Милев е наел фирма от Бургас, когато казваше, че ще е от Германия, или няма как да взема джобния си пай. Как може да инспектира и оценя обекта когато същата тази фирма е част от консорциума на Васил Божков / черепа/и е участвала  на същия този търг и е загубил срещу Хидросистеми. Няма как оценката да бъде безпристрастна и обективна, след като Изпълнителя му е  прекия конкурент при спечелването, и е в   конфликт на интереси. Защо когато се  засягат интересите, умишлено е дадено контрола, когато се знае, че тази оценка ще е не реална, и когато е минало две години от спирането на Изпълнителя. Защо е допуснато  възлаганото на фирми на строителния обект след Изпълнителя, на когото му са направени протакалите  при проверките .
11/ Защо по извършеното от Хидросистеми строителство се е произнесъл арбитъра, и след  две съдебни експертизи е безспорно установено ,че извършеното строителство е качествено а поправките по проекта са по писмени указания на Инженера- Надзора и след извършено при проекта съгласно договора.  Кмета Милев  да отговори на поставените запитвания и въпроси без да се опитва да избяга, размахвайки ГЕНЕРОЛната промяна и " експертиза " която е скътана в  бюрото му. Това са  познати  военни действия от унищожаването на армията,  и е  активно мероприятие от близкото минало на платените медии, за което трябва да кажи парите на кой медии ги подари за да преповторят лъжите, докато самите те повярват в нея !- Но не и виждащите Очи на Сливен!?!


сайта е в процес на рeдактиране!



http://www.vbox7.com/play:c26d1169de

Няма коментари:

Публикуване на коментар