неделя, 7 октомври 2012 г.

ВКС Предотврати тежкото престъпление в СЛИВЕН



Р Е Ш Е Н И Е
№ 111
София, 04.10.2012 година
В ИМЕТО НА НАРОДА

Р Е Ш И:
ОТХВЪРЛЯ предявения от община Сливен срещу „Бул гейт”ЕООД гр.Сливен иск с правно основание чл.47, т.2 и т.3 ,ЗМТА за отмяна на арбитражно решение от 18.01.2012 г. по в.а.д.№666/2011 г. на Арбитражен Съд при Бургаската търговско-промишлена палата!?!
ОСЪЖДА ОБЩИНА Сливен да заплати на „Бул гийт” сумата 180 000/сто и осемдесет хиляди/ лв. разноски по делото, а в полза на държавата по сметка на ВКС сумата 310 733.63/триста и десет хиляди седемстотин тридесет и три/ лв. държавна такса.


ГЕНЕРАЛ ната ПРОМЯНА СЕ ПРЕВЪРНА В ГЕНЕРАЛНА ИЗМАМА


 
В ГЕНЕРАЛната промяна  Милев искаше всички сливналии да поведе и Сливен да погрeбе!

Блокирани са сметките на Община Сливен на територията на цялата страна!

Мотивът, общинското ръководство не е представило схема за разплащане към дружество „Бул – Гейт“ и към още над 30 фирми - доставчици и кредитори на дружеството.

На 29 март на общинска сесия се гласува - Остатъкът от средствата в размер на 2 556 957 евро да се използват за временно осигуряване на парична гаранция като обезпечение по чл.48, ал.2 от Закона за Международният търговски арбитраж на молбата за спиране на изпълнението на Решение от 18.01.2012 г. по арбитражно дело №666/2011 г. по описа на Арбитражен съд при Бургаската търговско-промишлена палата, по което е осъдена Община Сливен да заплати на „Бул-Гейт“ ЕООД, обща сума в размер на 5 555 014,88 лева за извършени строителни работи по ИСПА, обезщетение за пропуснати ползи и разноски по арбитражното дело, заедно с лихвите върху нея от датите на съответните падежи.“

Кметът Кольо Милев   ИЗЛЪГА, че с решението да обжалва арбитражното решение пред ВКС е действал в рамките на извън закона, за да заблуди интереса на общината и на гражданите. С арбитражното решение общината е осъдена основателно да заплати на „Бул гейт” ЕООД строителни работи за строителство и реконструкция на канализационна мрежа, обезщетения за лихви, за забава и за пропуснати ползи поради предсрочно прекратяване на договора от предишното общинско ръководство, с "управители" Лечков и партия ГЕРБ. Арбитражният съд е присъдил общината дължи над 5.5 милиона лева.

Общинските съветници от Коалиция „Съюз за Сливен“ са сезирали Окръжна прокуратура срещу решението по т. 60 от дневния ред на сесията на общинския съвет от 29 март. 

Т.60 „Остатъкът от средствата в размер на 2 556 957 евро да се използват за временно осигуряване на парична гаранция като обезпечение по чл.48, ал.2 от Закона за Международният търговски арбитраж на молбата за спиране на изпълнението на Решение от 18.01.2012 г. по арбитражно дело №666/2011 г. по описа на Арбитражен съд при Бургаската търговско-промишлена палата, по което е осъдена Община Сливен да заплати на „Бул-Гейт“ ЕООД, обща сума в размер на 5 555 014,88 лева за извършени строителни работи по ИСПА, обезщетение за пропуснати ползи и разноски по арбитражното дело, заедно с лихвите върху нея от датите на съответните падежи.

Прессъобщение на „БУЛ ГЕЙТ” ЕООД 04.04.2012 г."Бул Гейт" ЕООД

Уведомява гражданите на гр.Сливен, че имахме воля и намерение да се споразумеем извънсъдебно с Община Сливен, в лицето на кмета Милев за разсрочване на дължимите суми   по влязло в сила Решение на Арбитражен съд при Българска Търговско Промишлена Палата от 18.01.2012 г.

Добрите ни намерения, заявени на многократни срещи, не доведоха до резултат. Те бяха отхвърлени и още повече - беше заведено обжалване на Арбитражното решение пред Върховен Касационен Съд.

Ние, разбирайки некоректното поведение спрямо дружеството ни, предприехме единствената и последна мярка- запор на сметките на длъжника Община Сливен.

В следствие на недалновидното поведение от страна на Кмета и неговия екип се стигна до този губещ за Община Сливен парадокс, от който единствено ще страдат Гражданите и Бизнеса на гр. Сливен.

     „БУЛ ГЕЙТ” ЕООД се извинява на Бизнеса и Гражданите на гр. Сливен за причиненото неудобство и си остава коректен данъкоплатец, работодател и лоялен партньор.

           Община Сливен трябва да плати на дружеството „Бул гейт” ЕООД 5,5 млн. лв.     без ДДС и без лихвите. Това решение е на Арбитражния съд към Българската промишлена палата. Съдът смята още, че банковата гаранция от 2,5 млн. лв. не трябва да се плаща на общината, защото изцяло е признато извършеното до момента строителство по водния проект.                          За изпълнени строително–монтажни работи по договорно споразумение за обособена позиция 1 „Строителство и реконструкция на канализационна мрежа на Сливен” общината трябва да плати 1 283 557 лева. По обособена позиция 2 „Реконструкция на водопроводната мрежа на Сливен, съвпадаща с трасето на канализационна мрежа фаза 1” трябва да бъдат изплатени 434 958 лева. Решението е окончателно и задължително за страните и подлежи на принудително изпълнение.

Кметът Кольо Милев заяви, че „администрацията няма да работи под натиск или да коментира своите задължения чрез медиите”. Той бе категоричен, че общината ще предприеме всички юридически действия, със своя неграмотен юрист Минко Стефанов, който е политически офицер и нищо не разбира от право, а ще защити интересите си, за да вземе пари от общината. Администрацията ще загуби от създалото се положение и ще предприеме всички посочени в незаконни действия, за да ограби общинските пари и ще се отблагодари на гражданите, че ги е подвела, както и интересите на своите граждани. До този момент се заблуждава обществеността, че се извършва проверка на всички съществуващи договори на Община Сливен, по които се е работило или предстои да се работи, но и това кметът Кольо Милев ненаправи, защото фирмите бяха от обкръжението на Лечков. Кметът припомни, че са направени 5,5 км. водопровод по програма ИСПА и 1,5 км. ВиК мрежа по ОП „Околна среда”, които трябва да бъдат завършени със средства на общината. Общо около 10 млн. лв. дължи по фактури Община Сливен на свои контрагенти от 2010 година.

Бившият кмет Йордан Лечков заяви за Дарик, че стои зад своите крадливи действия. „Работил съм изцяло според българското законодателство и европейските правила”, каза той и допълни, че общината в лицето на кмета има възможност да обжалва във Върховен касационен съд и „би следвало да го направи, ако не го направи значи това са предизборни или следизборни договорки” -

С МЕН ТОГАВА „ЛЕЧКОВ”

 

КАКВО ОЧАКВАТЕ ОТ БИВШ ВОЕНЕН???
 Да почисти и помете града ни,
 да вароса тротоарите и дръвчетата
 и да граби каквото може,
да пие и яде с когото му се предложи!
ТОЛКОВА! Какво друго?
Та нали сме ходили в казарма и сме ги видели що за хора са - живеят си там в свой собствен свят, чудят се каква работа да преповторят и потретят, за да кажат, че се върши нещо. Пълни лентяи, а навън в действителността клепат като гърмяни зайци!
Нима го забравихте БАНКЕТА - КОЛЬО какви ги свърши в Сливен преди години - с.Сотиря?

 Лечков ни докара града до срив, а Милев ще ни довърши със своите военни идеи!
СЛИВНАЛИИ СМЕ СИ ВИНОВНИ!

ОСОБЕННО ОНИЯ, ДЕТО ГЛАСУВАХА
ЗА ЛЕЧКОВ И МИЛЕВ!!!
ОСЪЗНАЙ СЕ КМЕТЕ НАВРЕМЕ,

ЗА ДА НЕ СИ ОТИДЕШ С ПОДВИЗИТЕ КЪМ ЗАТВОРА, ВУЛГАРЕН КАТО ЛЕЧКОВ!!!                   ИМАШ МАЛКО ВРЕМЕ, РАЗБЕРИ,                          ЗАЩОТО ОТ СЛИВЕН ЩЕ ИЗЧЕЗНЕШ ТИ!!!



Червения Генерал иска да краде

 с наркомана  от Сливен,

 но стана много зле,

 от затвора той няма да се отърве!

В килийката няма да си сам,

защото Данчо ще е там.  

В затвора Генерале Данчо

пред ротата ще те представи

и публично пагоните ще ти свали,

и на ролетката ще те завъртят!!!


 

 


Няма коментари:

Публикуване на коментар