вторник, 15 март 2016 г.

Сливен на стачка, защото хляб производство на Сливен , се продава в Бургас петдесет стотинки

Сливен на стачка, защото хляб производство на хлебозавод  от  Сливен , се продава в Бургас  петдесет стотинки, а в градът един лев. Хлебозавода е на 500 метра от центъра на Сливен а над сто километра от Бургас.Това дава повод отново в Сливен да стачкува, защото  хляб от Сливен се предлага на бургазлии  на цена от 50 – 60 ст.”,
Аз предлагам следното- Сливенските хлебни производители да спрат да снабдяват с хляб Бургаска област- смятам че Бургазлии трябва да проявят  насилие там!
Имайте предвид, че „Мел инвест холдинг“ е със сливенско-ямбоолска регистрация.  Да бъде въведен специален закон за хляба, който да определи минимална защитна цена, която да не бъде под реалната. Който продават под тази цена печели като добавят оцветители, емулгатори и подобрители за сметка на качеството, твърдят от бранша този от Мел инвест хординг го потвърждава.
За случилото се имам само един коментар – това е реакция на сивия сектор. За да се ликвидира той в България, трябва да се диференцира ставката на ДДС, за да няма пари за кражби. Сивият сектор вегетира само там, където има финансово обезпечение. Чудя се докога държавата ще бездейства. Трябва ли да бъде убит някой дистрибутор на хляб, за да бъдат взети мерки? Сивата икономика трябва да се гони и унищожава по единствения възможен начин – чрез ликвидиране на възможностите за кражба на ДДС. От БТВ  разбирам за този случай, лично аз нямам сведения някъде другаде да се случва подобно нещо. Но за да не се случва и да не се стига до крайности, трябва да се вземат спешни и неотложни мерки. Още повече, че  ДДС-то в Румъния ще бъде свалено на 9 %. Вярвам, че желанието на премиера да се справи със сивата икономика е трайно и е възможно да добие реализация. Въпросът е да се предприемат не моментни действия, а да има политика на ликвидиране на сивия сектор. Не мисля, че може да говорим за хлебна мафия. Но категорично знам, че има немалък процент сива икономика, а тя участва на пазара. Как в големите градове има хляб, докаран от цяла България и няма такива инциденти? Ако има правила, няма да се стига до такова самоуправство. Тези методи не са методите на белия бизнес. В Сливен  се предлага хляб на различна цена, защото себестойността е различна, както и отстъпката за търговските обекти. Така че да се говори за някакво общо правило и договорки е несериозно. Не вярвам в хипотезата за хлебна мафия. Това са методите, с които борави сивата икономика, за да манипулира участниците на пазара. 
Копирано от standartnews.com
Като се замисли човек разлика от 30 стотинки на един хляб никак не е малка. Поне моето тричленно семейство изяждаме по един хляб на ден за месец това са 10 лева разлика от тия 30 стотинки и то само при хляба. Като сложиш и други такива на пръв поглед незабележими разлики в продуктите от първа необходимост си изгорял с едни поне 30-50 лева. То хубаво пазарна икономика ама чак такива разлики разбираемо е цената да варира с 5-10% в различните региони на страната ама с над 30-40% това си е жива спекула и е крайно време да се намеси държавата. Всичко е писано много пъти в медиите и се повтаря постоянно! Производството на хляб и хлебни изделия е на едно от първите места по процент намиращ се в сивия сектор! Реалната цена на хляба в момента е около. По-ниските цени са резултат на дъмпинг и яко криене на данъци и осигуровки, а също така и на влагане на евтини и некачествени суровини!
Всъщност, Десислава Танева, ще трябва да изнесе на гърба си холдингът „Мел инвест“.  На които  Мария Белова, е мениджър на голяма фирма „БредКъмпъни България“ АД в Сливен.    Всъщност връзката на Десислава Танева и Мария Белова е холдингът „Мел инвест. Справка в ДАКСИ показа, че до преди да стане депутат, Танева участва в 65 фирми. Била е в борда на директорите на „Фонд за земеделска земя Мел инвест“ АДСИЦ. Фирма „Алфа финанс холдинг“ АД е управлявана от собственика на „Икономедия“ Иво Прокопиев. Същата фирма има 26,11% дял собственост във „Фонд за земеделска земя Мел инвест“, която косвено е свързана с ТИМ. Злите езици говорят, че Танева към 2009 г. е била собственик на 100 000 декара земеделска земя. Сега Белова, която е депутат /с което лобито на Мел инвест би увеличило квотата си в Народното събрание/ също се канела да прехвърли /а може би вече го е сторила?/ дяловете на друга важна фигура от холдинга  – Светла Михайлова Боянова. Боянова е изпълнителен директор на Мел инвест холдинг АД, длъжност, каквато заема и Десислава Танева едва на 25 години /през 1997 г./.
 Според сайта на каракачаните в България, Мария Белова е била зам.-председател на тяхната федерация /доколкото информацията на интернет страницата на ФКПДКБ е актуализирана/. 
 Учителката по география в ПМГ „Добри Чинтулов” Милена Чолакова. Тя е от средите на партията в региона, че тя е тенис-партньор на Десислава Танева. От там било дългогодишното приятелството между баш гербаджийката и преподавателката в природо-математическата гимназия.
С малки изключения, може да се каже, че листата на ГЕРБ затвърждава тенденцията да се дава приоритет на хора, които не са известни на обществото, но са близки до местни бизнес структури и до най-важния партиец в региона. Което несъмнено ще хвърли в униние преданите Борисови почитатели. Мария Белова напуска съвместното дружество с госпожа Танева на 26.06.2014г., явно готвейки се от тогава за да влиза в политиката, мечтата и се сбъдна, но на къде вървим ни е от Сливен

Няма коментари:

Публикуване на коментар